KEES VAN ZANTWIJK PIANIST
Biografie
Kees van Zantwijk volgde een klassieke piano-opleiding bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium. Na het behalen van het U.M.-diploma in 1984 vertrok hij met een studiebeurs van WVC naar Londen om lessen te volgen bij John Bingham.

In de loop der jaren heeft hij zich tot een echte all-rounder ontwikkeld en is hij inmiddels op uiteenlopende terreinen en in vrijwel alle genres actief als solist, begeleider, repetitor en arrangeur.

Ook in het theater voelt hij zich zeer thuis; zo maakte hij van 1997 tot 2006  als acterend pianist deel uit van theatergezelschap Golden Palace (tournees met onder andere “Mannenschool”, “Snowbirds”, “De Buikspreekster” en “Contact”) en maakte hij met de Duitse actrice/zangeres Annette Hildebrand enige muziektheaterprogramma’s.

Samen met Annette Hildebrand organiseerde Kees van Zantwijk in het najaar van 2010 de eerste editie van het festival “Hoppla! Brecht im Licht”. Dit drieweekse evenement in de hoofdstedelijke Roode Bioscoop was zo succesvol, dat in 2011 een tweede editie georganiseerd kon worden.

Met het trio Die Drei Groschen (samen met de zangeressen Caroline van Bavel en Stephanie Müller) houdt Kees zich intensief bezig met het oeuvre van Bertolt Brecht.

In 2011 was Van Zantwijk te zien als pianist Manny Weinstock in het succesvolle toneelstuk Masterclass, waarin Pia Douwes schitterde als Maria Callas.

Kees van Zantwijk maakt zich de laatste jaren in toenemende mate geliefd bij zingend Nederland, zowel op amateur- als op professioneel gebied. Zo is hij sinds 2004 muzikaal leider van het zangconcours Het OuderenSongfestival en voert hij samen met dirigent Ferdinand Beuse seniorenpopkoor Lust for Life aan.

Ook is hij een veelgevraagd begeleider van theater- en musicalaudities (onder andere Joop van den Ende en Soldaat van Oranje) en ondersteunt hij graag lessen en workshops. Door zijn wendbaarheid en inlevingsvermogen inspireert en ondersteunt hij velen: van aanstormend operatalent tot jazz-amateur op leeftijd, van theatergroentje tot gearriveerde musicaldiva.
Terug naar startpagina